Shiftmanager

Wil jij een actieve bijdrage leveren in het verder professionaliseren van een groeiende organisatie? Zit het in je karakter om de dag van gister te verbeteren? En wil jij jouw werkervaring, die je opdeed in een hoogwaardige productieomgeving, inzetten in zetten bij Prinsen Berning? Dan is de functie van Shiftmanager wellicht iets voor jou!

Waar kom je te werken

Als Shiftmanager kom je te werken bij Prinsen Berning in Helmond. Iedere dag werken hier circa 120 medewerkers met passie aan poedervormige voedingsmiddelen (zowel private label als contract manufacturing). Deze producten zijn gericht op dieet, active slimming, sport, wellness, herstel, healthy aging en instant dranken. De producten worden ontwikkeld en geproduceerd op de productielocatie in Helmond. Momenteel zit Prinsen Berning in een interessante fase van groei en verdere professionalisering waaraan jij een bijdrage kunt gaan leveren. De productielocatie maakt deel uit van de internationale Prinsen Berning groep bestaande uit 3 organisaties met circa 500 medewerkers.

Wat ga je doen

Als Shiftmanager werk je in 2-ploegen en geef je binnen je ploeg leiding aan ongeveer 20 collega’s. Vanuit jouw rol stuur je op zodanige wijze dat de planning op efficiënte wijze en binnen de gestelde normen wordt gerealiseerd. Dit doe je onder andere door het opzetten van een sterke personele planning, het coachen en ontwikkelen van medewerkers (in samenwerking met de opleidingsfunctionaris) en door het bijsturen en doorvoeren van verbeteringen binnen het proces. Hierbij draag je het 5S principe uit richting het personeel.

Hiernaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Het mede beoordelen van de planning op productietechnische haalbaarheid en het doorvoeren van noodzakelijke aanpassingen in overleg met de Productiemanager;
 • Een goede afstemming met de Technische Dienst inzake prioriteiten en tijdstippen van uit te voeren reparaties en preventief onderhoud tijdens geplande productiestops;
 • Het mede analyseren van oorzaak van productieklachten en het nemen van maatregelen, ter voorkoming of minimalisering van herhaling;
 • Een soepel proces dat voldoet aan de gestelde normen voor wat betreft kwaliteit, OEE, kostenefficiëntie en een optimale personele bezetting;
 • Het evalueren van opleidingsplannen en het volbrengen hiervan;
 • (Pro)actieve rol innemen in het aandragen van knel- en verbeterpunten (zowel in processen als materialen);
 • Deelnemen aan verbeterprojecten op productie/technisch gebied en het najagen van acties die zijn uitgezet met betrekking tot verbeteringen en aanpassingen.


Wat neem je mee?

Het zal voor zich spreken dat je voor het invullen van deze functie sterk bent in het aansturen en coachen van je team. Je bent resultaatgericht, acteert doelgericht bij issues en behoudt het overzicht bij stressvolle situaties. Hiernaast vragen wij het volgende van je:

 • MBO+ /HBO werk- en denkniveau;
 • 5-10 jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen een hoogwaardige food productieomgeving, bij voorkeur FMCG;
 • Praktische ervaring met technische en continue verbeterprojecten;
 • Technische kennis van (het bedienen van) productielijnen;
 • Kennis van de bedrijfs-, veiligheids- en hygiëneregels;
 • Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Basiskennis van computerprogramma’s en systemen, zoals Word, Excel, SAP.

Wat bieden wij

Naast een functie in groeiende organisatie waarbinnen jij je volop kunt ontwikkelen, kun je rekenen op een salaris van maximaal 62K op jaarbasis (senior niveau), 25 vakantiedagen en 5 ATV en een resultaat afhankelijke bonus.

Hoe nu verder?

Ben je enthousiast geworden van deze functie of heb je eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter Tim Hendriks. Dit kan door te bellen of te appen naar 06-10002417 en per mail via T.Hendriks@yor-in.nl.