Quality Manager

Sta jij open voor een nieuwe functie als Quality Manager en wil je weten hoe een dag eruit komt te zien? Lees dan onderstaande vacature!

Waar kom je te werken

Al 140 jaar werkt Perstorp eraan de dagelijkse levens van miljoenen mensen over de hele wereld te verbeteren met innovatieve chemie. Binnen de Business Unit Animal Nutrition produceert Perstorp diervoederadditieven. Voer speelt een cruciale rol in alle diervoeder productiesystemen. Daarom zijn ze zo gepassioneerd om klanten te helpen bij het optimaliseren van hun voer en voergrondstoffen en de prestaties en het welzijn van hun dieren. Perstorp heeft bijna 60 jaar ervaring met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de agrarische industrie. De productielocatie van Perstorp en het wereldwijde centrum van de Business Unit Animal Nutrition in Nederland bevindt zich in het Brabantse Waspik. Deze kantoor- en productielocatie bestaat al sinds 1977 en sinds 1998 worden op deze locatie voeradditieven geproduceerd.

Wat ga je doen

In de rol van Quality Manager ben je verantwoordelijk voor het coördineren van alle activiteiten die door de afdeling Quality worden uitgevoerd. Binnen het laboratorium betekent dit het aansturen van de dagelijkse uitvoering en planning van noodzakelijke analyses. Daarnaast zorg je er samen met de Quality collega’s voor dat je het kwaliteitsmanagementsysteem, van waaruit je processen beoordeelt via continue verbeteringen, naar een hoger niveau tilt. Je bent samen met operations ook verantwoordelijk voor het operationaliseren van innovatieprojecten en het kwalitatief verbeteren van de productieprocessen.
Samen met je team garandeer je een constante betrouwbaarheid en kwaliteit en zorg je ervoor dat wordt voldaan aan de kwaliteitsnormen (ISO 9001) en diervoederadditieven normen (GMP+). Je zorgt daarbij voor een optimaal functioneren van de afdeling en haar werknemers en ondersteunt en adviseert de organisatie op het gebied van kwaliteit door kennis, coaching en training te geven.
Kortom; je dagen zijn nooit hetzelfde, maar staan altijd in het teken van kwaliteit en het verder verbeteren van de organisatie.

Hoe ziet een dag eruit?
Je dag begint en onderweg naar de koffie machine loop je langs bij het laboratorium om te checken of de HPLC runs gedurende de nacht “ok” zijn gegaan en/of er afwijkingen zijn. Normaliter zijn er geen afwijkingen en loop je door naar de koffie machine.
Daarna begint je eerste meeting, Je hebt een recall oefening gepland met de recall groep en hebt een opdracht voorbereid. Tijdens de oefening help je mee, maar kijk je ook kritisch waar verbeterpunten in het proces zijn teneinde de volgende keer dit nog beter en sneller te kunnen doen.
Aan het einde van de ochtend ga je de site op om een rondje te lopen en te kijken of de afgesproken nieuwe procedures met betrekking tot ingangscontrole en labeling worden opgevolgd. Immers was er tijdens de GMP+ audit een minor, waarbij je absoluut niet wilt dat dit nog een tweede keer gebeurt. Tijdens je ronde zie je dat de sample name niet conform procedure gebeurt en bespreek je dit met de voorman en vraag je wat er niet duidelijk is aan de procedure.
Na een gezellige lunch met je team sluit je aan bij het 48-uurs overleg, waarbij je de laatste kwaliteitsissues bespreekt en van productie en customer service hoort hoe jij en je team hun kunnen helpen. In de meeting daarna zit je met het lab en innovatie samen om te bespreken welke investeringen in het lab nodig zijn om de juiste service aan onze klanten te kunnen geven. De uitkomsten neem je mee naar de Site Manager, zodat deze in de CAPEX planning kunnen worden opgenomen.
Nu is het tijd om enkele mails te beantwoorden, waarbij je ziet dat er nieuwe klachten zijn binnen gekomen. Je maakt notities om vragen te stellen tijdens het wekelijks klachten overleg.
Als laatste meeting van de dag sluit je aan bij operations en innovatie om een productieproef te bespreken van een nieuw product. Je hebt een HACCP audit gedaan, waarbij de machines OK zijn om het product te produceren. Je bespreekt verder welke kwaliteitsparameters tijdens de proef worden gemonitord. Daarna sluit je de laptop en ga je na een enerverende dag weer naar huis om morgenvroeg op de site te zijn om bij de productie proef aanwezig te kunnen zijn.

Wat neem je mee?

Perstorp is continu bezig met verbeteren van de processen waarbij kwaliteit (na veiligheid) altijd bovenaan staat. Jij ondersteunt ze vanuit de kennis en ervaring die je al hebt opgedaan in een eerdere kwaliteitsfuncties.
Je hebt minimaal een HLO-opleiding (analytische) chemie of soortgelijk en ervaring in het werken met kwaliteit management systemen in een GMP+/FAMIQS/FSMA en ISO-9001 omgeving. Daarnaast heb je ervaring in leidinggeven of bewezen leiderschapskwaliteiten. Je bent ervaren met verschillende systemen, zoals SAP en Stoffenmanager. Mocht je ook ervaring hebben met het opzetten van productie kwalificatie proeven, dan is dat zeker een plus. Je bent in ieder geval communicatief vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels weet jij je adviezen goed over te brengen.

Wat bieden wij

Je wordt gewaardeerd op basis van werkervaring, hierover kan ik je in ons contact meer vertellen.
Daarnaast zijn er aanvullende voorwaarden zoals reiskosten, bonusuitkering, minimaal 25 vakantiedagen, pensioen, laptop, telefoon en is flexibiliteit om deels thuis te werken.

Hoe nu verder?

Ben je enthousiast geworden of heb je nog wat vragen? Bel, mail of app mij, Laurens Breure, gerust via 06-24202106 of via l.breure@yor-in.nl. Ik help je graag op weg!