Manager Nutritie

Vind je het leuk om leiding te geven aan een team van professionals? Wil jij je kennis over nutritie delen en ondersteuning bieden aan de (internationale) ondernemingen die actief in de verkoop van diervoeding richting rundvee- en varkenshouderijen binnen de Duynie Group? Hou jij ervan om met enige regelmaat te reizen? Dan ben jij de Manager Nutritie die wij zoeken.

Waar kom je te werken

Duynie Group bestaat uit 15 internationaal opererende handels- en productieondernemingen in Europa. De ondernemingen houden zich bezig met het op een innovatieve manier, maximaal tot waarde brengen en afzetten van coproducten uit de levensmiddelenindustrie. Duynie Group heeft 300 medewerkers en maakt deel uit van Royal Cosun. Duynie Group bestaat uit: Duynie Feed, leverancier van vochtrijke diervoeders in Europa; Novidon, vermarkten van aardappelzetmeel en zetmeelderivaten; AgriBioSource, actief in de vermarkting van biomassa als grondstof voor energie-opwekking; Duynie Ingredients, biedt duurzame oplossingen voor de hobbyhuisdiersector.

Wat ga je doen

Als Manager Nutritie en tevens MT lid, geef je leiding aan een team van 6 nutritionisten die op internationaal niveau kennis overdragen aan bedrijfsonderdelen die actief zijn in de diervoeding.
Op basis van je kennis over rantsoenen en veehouderijsystemen geef je adviezen aan inkoop en verkoop en anticipeer je op marktontwikkelingen. Hiernaast zie je kansen in de veehouderij op Europees niveau.
Uiteraard zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en op de hoogte bent van nieuwe concepten op gebied van rundvee- en varkensvoeding. Vervolgens ben jij diegene die dit vertaalt naar de, voor de praktijk bruikbare, adviezen.
Door jou kennis fungeer je als vraagbaak en kennisbron binnen de organisatie op nutritioneel gebied en draag je de nutritionele visie, d.m.v. presentaties, in binnen- en buitenland, uit.

Functie-eisen

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren vragen we minimaal een afgeronde HBO/WO Opleiding, bijvoorbeeld richting veehouderij, diergeneeskunde of WUR dierwetenschappen, richting diervoeding. Hiernaast beschik je over minimaal 4 jaar ervaring als leidinggevende;

Als Manager Nutritie heb je:

  • Een praktische instelling en affiniteit met de veehouderijsector;
  • Werkervaring m.b.t. rantsoenberekeningsprogramma’s ‘;
  • Goede communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels; bij voorkeur ook Duits (of bereid een opleiding te volgen.

    Als persoon ben je initiatiefrijk, resultaatgericht en een teamspeler.

Waarom zou je reageren

Je komt te werken in een team van 4 enthousiaste nutritionisten met ieder een eigen aandachtsgebied op de afdeling Quality, Nutrition & Research.
Hiernaast krijg je een salaris tussen €3400 en €5850 bruto per maand afhankelijk van ervaring, 30 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.

Hoe nu verder?

Heb je interesse in deze functie of heb je nog vragen? Neem dan contact op onze Recruiter Tim Hendriks. Telefonisch kan dit via 06-10002417 of per mail via T.hendriks@yor-in.nl.