Resource Management

Wil jij aan de slag als interim Quality professional bij Yor-in? Dan krijg je op de eerste plaats een nieuwe functietitel, namelijk Officer. Bij onze opdrachtgevers werk jij op dagelijkse basis mee in de operatie of aan kwaliteitsprojecten gelieerd aan de operatie. Voor jouw persoonlijke ontwikkeling komt Resource Management om de hoek kijken. Het team bestaat (anno 2020) uit Nienke, Louise en Gijs. Wat zij doen? En hoe zij jou op weg helpen? Dat vertellen ze je in deze blog!

Wat doet Resource Management?

Vanuit Resource Management bieden we persoonlijke begeleiding aan onze Quality Professionals, oftewel onze Officers. Enerzijds faciliteren we alle randzaken. Samen met HR zorgen we ervoor dat alles aanwezig is op je eerste werkdag zoals een auto, laptop en telefoon. Op die manier zorgen we ervoor dat jij je opdracht zo optimaal mogelijk kan uitvoeren. Anderzijds begeleiden wij, de Resource Managers, onze Officers in het ontwikkelen van hun carrière. Zo organiseren we een warm welkom, zetten we ontwikkelplannen op en voeren we evaluatie- en eindejaarsgesprekken. Ook bieden we ondersteuning bij het kiezen van opleidingen of cursussen, zowel op hard skills als op soft skills.

Wat merk je ervan als Quality Professional?

Jouw Resource Manager brengt samen met jou je ambities in kaart, helpt je jouw talenten te ontwikkelen en fungeert als sparringpartner als je vastloopt. In de praktijk betekent dat het volgende, jouw Resource Manager is een…

  • Sparringpartner die meedenkt over passende opdrachten en een volgende stap;
  • Spiegel die jou uitdaagt naar jezelf te kijken en je stimuleert het beste uit jezelf te halen;
  • Vraagbaak die met je meedenkt over opleidingen, coaching of vragen over jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • Bezorgde ‘ouder’ die ervoor zorgt dat jij de juiste balans vindt tussen werk en privé;
  • Geïnteresseerde collega die altijd het beste met je voorheeft en ervoor zorgt dat jouw stem wordt gehoord.

Goede begeleiding staat centraal

Clubgevoel en persoonlijke aandacht zijn voor Yor-in belangrijke kernwaarden. We vinden het belangrijk dat we niet alleen werkgever zijn, maar dat we een club bouwen. Een club waarin mensen van verschillende disciplines elkaar vinden en versterken. Vanuit Resource Management zorgen we voor een vast aanspreekpunt voor onze Officers. Zo onderhouden we laagdrempelig en persoonlijk contact.

Met aandacht voor het individu bekijken we per persoon hoe we de juiste begeleiding kunnen bieden. Daarnaast organiseren we diverse initiatieven voor onze collega’s. Zowel op inhoud als op sportief vlak. Want elkaar uitdagen, dat doen we hier niet alleen op de werkvloer!