Ben jij in staat om wetenschap en techniek met elkaar te verbinden? Heb jij ervaring binnen de Bio-processing en ben je technisch sterk onderlegd? Dan is de functie van Improvement Engineer iets voor jou!

Waar kom je te werken

De afdeling Operations is verantwoordelijk voor celkweek (Upstream Processing – USP) en zuivering (Downstream Processing – DSP) van biofarmaceutische producten zoals monoclonale antilichamen(mAbs) en antibody-drug conjugaten (ADCs) van zowel klinische als commerciële batches. Deze activiteiten vinden plaats onder huidige Good Manufactering Practices (cGMP) in cleanroom-omgevingen (Grade D en C). Operations werkt hierbij nauw samen met diverse afdelingen zoals Research & Development USP, DSP, Quality afdelingen zoals QA/QC, Engineering & Maintenance en Procurement & Supply Chain.

Wat ga je doen

Als Improvement Engineer ben je volledig op de hoogte van de systeemcapaciteiten en ben je verantwoordelijk voor het technisch mogelijk maken van het op grote schaal (mAb 2000L en ADC > 1kg) produceren van onze medicijnen in ontwikkeling.

Bij technische storingen/afwijkingen word je als expert ingezet voor oorzaak-analyse en werk je nauw samen met de R&D Proces Engineer en Teamleider Operations. Na de fase van procesvalidatie worden de verantwoordelijkheden van Proces Engineering overgedragen aan Improvement Engineering. Verbeterinitiatieven en oorzaak-analyse projecten gerelateerd aan productie op grote schaal zijn jouw verantwoordelijkheid.

Functie-eisen

  • Bachelor diploma b.v. HTS, HLO/Life Sciences, Technische Bedrijfskunde;
  • Minstens 5 tot 7 jaar werkervaring in process engineering, werkervaring met Upstream Processing is een plus;
  • In staat om het gedachtegoed van Lean6Sigma toe te kunnen passen in het dagelijks werk (Green belt niveau);
  • Kennis van en werkervaring in een cGMP omgeving;

Kwaliteiten en vaardigheden

  • Teamgeest met uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk in het Engels en Nederlands).
  • Effectieve tijdmanagementvaardigheden, vermogen om uitdagende deadlines te halen.
  • Een open, flexibele en pragmatische aanpak.
  • Overtuigingskracht, kunnen overtuigen onderbouwd met feiten, didactische vaardigheden, gedreven door kwaliteit en resultaten.

Waarom zou je reageren

Als Improvement Engineer kom je te werken in een organisatie die volop in ontwikkeling is er waar de komende jaren mooie kansen liggen. Hiernaast kun je uitgaan van een salaris tussen de 53K en 76K op jaarbasis (afhankelijk van opleiding en ervaring kan hiervan worden afgewerken) en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 29 vakantiedagen, 25 euro zorgpremie en de mogelijkheid om op basis van individuele performance door te groeien in salaris.

Hoe nu verder?

Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Tim Hendriks. Telefonisch kan dit door te bellen of te appen naar: 06-10002417 of per mail door te mailen naar T.hendriks@yor-in.nl